Netradičné šúľance so špenátom
- 700 g zemiakov uvarených v šupke
- 2 šálky (250 g) špaldovej múky
- 3 šálky posekaného čerstvého špenátu
- 1 vajce
- 2-4 strúčiky cesnaku
- 250 g tvarohu
- 3 PL bieleho jogurtu
- viazanička kôpru
- podľa chuti soľ a mleté čierne korenie
Postup
Čerstvý nadrobno nakrájaný špenát sparíme. Zemiaky očistíme, nastrúhame, pridáme vychladnutý špenát, vajce, múku soľ, mleté čierne korenie a vypracujeme pevné cesto, z ktorého tvarujeme šúľance (dlhé asi 2 cm a široké 1 cm). Varíme ich vo vriacej osolenej vode cca 5 minút, kým nevyplávajú na povrch. Servírujeme poliate rozmiešaným tvarohom s jogurtom a posypeme nasekaným kôprom.