Banánové lievance

Banán a lievance - neodolateľná kombinácia a skvelá chuť. Stačia tri ingrediencie, niečo na ochutenie, chvíľka času a skvelé raňajky máte hotové.

Čo budeme potrebovať?

  • 1 banán
  • 1 vajíčko
  • 4 ČL strúhanky (na 4 kusy lievancov)

Postup

Banán a vajíčko roztlačíme a vytvoríme hmotu, do ktorej pridáme strúhanku. Panvicu natrieme olejom a na rozohriatu poukladáme banánové cesto, roztlačíme - vytvárame lievance. Opečieme do zlatista z obidvoch strán.

Na vrch už môžeme použiť hocičo podľa chuti - lekvár, nízkotučný tvaroh rozmiešaný s medom a sušenými hrozienkami alebo skrátka banány.

Namiesto strúhanky môžeme do cesta použiť aj mleté orechy.


Vyskúšajte tiež:

Olomoucké lievance

liluska druha

Podľa receptu je cesto dosť riedke (dala som väčšie a kopcovité lyžičky strúhanky) a pri pečení sa rozpadávalo. Pridala som ešte 2 lyžičky a už to bolo dobré. Nemala som nič na vrch, tak som dala aspoň škoricu a bolo to chutné a ešte zdravšie :)