Podľa receptu je cesto dosť riedke (dala som väčšie a kopcovité lyžičky strúhanky) a pri pečení sa rozpadávalo. Pridala som ešte 2 lyžičky a už to bolo dobré. Nemala som nič na vrch, tak som dala aspoň škoricu a bolo to chutné a ešte zdravšie :)
Banánové lievance
Zdroj: Shutterstock.com
Čo budeme potrebovať?
- 1 banán
- 1 vajíčko
- 4 ČL strúhanky (na 4 kusy lievancov)
Postup
Banán a vajíčko roztlačíme a vytvoríme hmotu, do ktorej pridáme strúhanku. Panvicu natrieme olejom a na rozohriatu poukladáme banánové cesto, roztlačíme - vytvárame lievance. Opečieme do zlatista z obidvoch strán.
Na vrch už môžeme použiť hocičo podľa chuti - lekvár, nízkotučný tvaroh rozmiešaný s medom a sušenými hrozienkami alebo skrátka banány.
Namiesto strúhanky môžeme do cesta použiť aj mleté orechy.
Vyskúšajte tiež:
Takže treba viac, hej?