Jogurtová bublanina
Zdroj foto: Shutterstock.com
Čo budeme potrebovať?
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 3/4 hrnčeka práškového cukru
- ½ hrnčeka oleja
- ½ hrnčeka smotanového jogurtu
- mlieko podľa potreby
- 2 vajíčka
- 1 balíček vanilínového cukru
- 1 balíček prášku do pečiva
- 500 g ovocia podľa chuti
Postup
Vajcia vymiešame s cukrom a postupne pridávame tekuté suroviny (olej, mlieko, jogurt) a múku rozmiešanú s práškom do pečiva. Vypracujme polotekuté cesto, ktoré vylejeme na vymastený a strúhankou vysypaný plech alebo na plech vyložený fóliou. Na cesto rozložíme ovocie (podľa chuti, prípadne podľa sezóny). Pečieme vo vyhriatej teplovzdušnej rúre pri teplote 175°C asi 40 minút. Bublaninu posypeme cukrom (práškový a vanilínový cukor).