Pikantné fazuľky
- šálka bielej fazule
- šálka červenej fazule
- 2 paradajky
- 2 papriky
- 1 cibuľa
- 2-3 zemiaky
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 ks bobkového listu
- ocot
- soľ
- čierne korenie
- čerstvá petržlenová vňať alebo pažítka
Postup
Fazuľu namočíme deň vopred, vodu zlejeme. Fazuľu opäť zalejeme čerstvou vodou, pridáme bobkový list a uvaríme. Každý druh fazule namáčame zvlášť, aby sme sa vyhli nerovnomernému vareniu. Na oleji podusíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú papriku a paradajky, ktoré sme predtým sparili. Krátko podusíme a pridáme na kolieska nakrájané zemiaky a prelisovaný cesnak. Nakoniec spojíme s uvarenou fazuľou, premiešame, osolíme, okoreníme a posypeme provensálskym korením (zmes byliniek - rozmarín, bazalka, tymian, oregano). Servírujme ozdobené posekanou petržlenovou vňaťou.
**TIP do kuchyne:** Solíme až uvarenú cibuľu, aby sa nepredĺžila doba varenia. |