Mrkvové placky s ovsenými vločkami

Konzumácia mrkvy je príjemný a jednoduchý spôsob ako si znížiť hladinu cholesterolu v krvi. Výborná regeneračná potravina, ak sa človek cíti vyčerpaný. Bohatá je na vitamín A, B, C, betakarotén, železo, vápnik, draslík a sodík. Chutí čerstvá do šalátov, ako šťava a dá z nej pripraviť množstvo zaujímavých a zdraviu prospešných receptov.

Zdroj foto: Shutterstock.com

Čo budeme potrebovat?

  • 10 PL ovsených vločiek
  • 10 PL najemno nastrúhanej mrkvy
  • 1 cibuľu
  • 1 vajce
  • 150 ml zeleninového vývaru
  • 1 – 2  PL celozrnnej múky
  • ½ ČL soli 
  • 3 - 5 PL olivového oleja

Postup

Ovsené vločky zalejeme horúcim zeleninovým vývarom. Necháme napučať a vychladnúť. Cibuľu nasekáme nadrobno a opražíme na oleji, mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle. Napučané vločky zmiešame s vajíčkom, postrúhanou mrkvou, vychladnutou opraženou cibuľou a múkou (pridáme toľko múky, aby sa cesto dobre spojilo), dochutíme soľou. Tvarujeme zlatožlté placky, ktoré opečieme na oleji. Môžeme podávať napr. so zemiakovou kašou, prípadne so zeleninovým šalátom.