Konzumácia mrkvy je príjemný a jednoduchý spôsob ako si znížiť hladinu cholesterolu v krvi. Výborná regeneračná potravina, ak sa človek cíti vyčerpaný. Bohatá je na vitamín A, B, C, betakarotén, železo, vápnik, draslík a sodík. Chutí čerstvá do šalátov, ako šťava a dá z nej pripraviť množstvo zaujímavých a zdraviu prospešných receptov.
Ovsené vločky zalejeme horúcim zeleninovým vývarom. Necháme napučať a vychladnúť. Cibuľu nasekáme nadrobno a opražíme na oleji, mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle. Napučané vločky zmiešame s vajíčkom, postrúhanou mrkvou, vychladnutou opraženou cibuľou a múkou (pridáme toľko múky, aby sa cesto dobre spojilo), dochutíme soľou. Tvarujeme zlatožlté placky, ktoré opečieme na oleji. Môžeme podávať napr. so zemiakovou kašou, prípadne so zeleninovým šalátom.
Absolventka Karlovej univerzity v Prahe. Do povedomia odbornej i pacientskej verejnosti sa dostala ako manažérka v odbore ošetrovateľstvo. Stála pri zrode nového medicínskeho odboru - geriatria. Spoluzakladala jednu z prvých Agentúr domácej ošetrovateľskej starostlivosti na Slovensku. V roku 2013 bola v prestížnej celoslovenskej súťaži Sestra roka ocenená za celoživotné dielo v ošetrovateľstve. V súčasnosti píše pre viaceré internetové portály so zameraním na podporu zdravia – prevenciu. Propaguje zdravý životný štýl, vrátane racionálneho stravovania.