Čokoládovo-kokosovo-višnová RAW tortička
Zdroj foto: Súkromný archív
Postup
1. vrstva:
Vymixujeme spolu datle a vlašske orechy, z čoho vznikné lepivá hmota, ktorá tvorí spodnú časť koláča.
2. vrstva:
Z celého kokosového orechu vydlabeme dužinu, vymixujeme a precedíme cez sitko, aby sme odseparovali kokosové mlieko a tým bola dužina suchšia a hutnejšia.
Do dužiny pridáme agávový sirup a uložíme ako druhú vrstvu do formy.
3. vrstva:
Poukladáme višne. Najlepšie sú čerstvé, ale mimo sezóny môžeme použiť aj mrazené. Získame tretiu vrstvu.
4. vrstva:
Zmixujeme dužinu z avokáda, banány, odtučnené kakao a agávový sirup. Na vrch spravíme čokoládové hoblinky z horkej čokolády (môžeme použiť klasickú škrabku na zemiaky).
Takto pripravený koláčik dáme na noc do chladničky a ráno vyberieme z formy.
Za recept ďakujeme p. Ivane.