Cupcakes s ovsenými vločkami a jablkami
- 180 g celozrnnej múky
- 70 g rozomletých ovsených vločiek
- 120 g trstinového cukru
- 2 malé lyžičky medu
- 50 g rozomletých mandlí
- 50 g rozomletých vlašských orechov
- 2 malé lyžičky prášku do pečiva
- 2 vajcia
- 2 bio biele jogurty
- 80 ml oleja
- 2 jablká
- 3 lyžice kakaa
Krém
- 250 g jemného tvarohu
- 100 g mascarpone
- 2 veľké lyžice (bio) bieleho jogurtu
- 1 malá lyžička vanilkového cukru
- šťava z jednej limety
- kôra z jednej limety
Postup
V miske zmiešame rozšľahané vajcia, jogurty, cukor, med a kakao. Pridáme orechy, ovsené vločky, múku, prášok do pečiva a nahrubo nastrúhané jablká. Dôkladne premiešame.
Do formy na mafiny vložíme cukrárenské košíčky, ktoré naplníme cestom do 3/4. Rúru vyhrejeme na 170 stupňov a pečieme 25-30 minút. Tvaroh, mascarpone, vanilkový cukor a limetovú kôru vyšľaháme do jemného krému. Krém dáme na 30 minút od chladničky.
Krém plníme do cukrárenského vrecúška a ozdobíme vychladnuté cupcakes. Cupcakes môžeme ešte posypať trochou kakaa a ozdobiť podľa vlastných predstáv.
Za recept ďakujeme p.Silvii z Bardejova.