Cviklová polievka
Čo budeme potrebovať?
- 2 ČL olivového oleja
- 1 cibuľu
- 4 stredne veľké cvikly
- 1 jablko
- 1 hrnček postrúhanej červenej kapusty
- 4 hrnčeky slepačieho vývaru
- 2 PL paradajkového pretlaku
- ½ hrnčeka bieleho vína
- ½ hrnčeka bieleho jogurtu
- posekané čerstvé bylinky (pažítka alebo petržlenová vňať)
Postup
Olej zohrejeme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a krátko podusíme. Postupne pridávame nastrúhanú kapustu, cviklu a jablko. Zalejeme vývarom a pridáme paradajkový pretlak. Varíme asi 15 minút, nakoniec prilejeme víno a servírujme. Ozdobíme jogurtom a posekanými čerstvými bylinkami. V zime servírujeme polievku teplú, v lete ju zase môžeme podávať za studena.