Ratatouille
- 400 g paradajok
- 400 g papriky
- 1 väčšia cibuľ,
- 3-4 strúčiky cesnaku
- 1 baklažán
- 1 cuketa
- soľ
- 1-2 ks bobkového listu
- olej
- bylinky podľa chuti (tymian, rozmarín, oregano, bazalka)
Postup
Baklažán nakrájame na kocky, posolíme a necháme 20 minút oddychovať. Potom ho osušíme. Paradajky narežeme do kríža a zalejeme vriacou vodou. Necháme pár minút odstáť. Vodu vylejeme, paradajky ochladíme, ošúpeme a nakrájame na štvrtiny. Cibuľu nakrájame nadrobno a podusíme na oleji, pridáme prelisovaný cesnak, baklažán, na kolieska nakrájanú cukinu, prikryjeme a krátko podusíme. Nakoniec pridáme paradajky, oregano, bobkový list a dusíme ďalších 15-20 minút. Pokrievku odložíme a varíme kým zmes nezhustne. Servírujeme s bagetou posypané nasekanými bylinkami, prípadne s cestovinami.
**TIP do kuchyne:** Toto jedlo môžeme použiť aj ako plnku do chlebových placiek - pita alebo ako prílohu ku grilovanej rybe či kurčaťu. |