Orechová kaša s paradajkami
Čo budeme potrebovať?
- 1 šálka sušených paradajok v oleji
- 2 šálky paradajok
- 1/2 šálky vlašských orechov
- 2 hrste čerstvej bazalky
- 1 KL soli
- 1 KL jablkového octu
- 1/2 KL mletého čierneho korenia
- 4 strúčiky cesnaku
Postup
Vlašské orechy posekáme nadrobno alebo krátko rozmixujeme. Drobné kúsky dodajú kaši tú pravú chrumkavosť. Do mixéra vylejeme sušené paradajky s olejom, čerstvé paradajky nakrájané na menšie kúsky, čerstvú bazalku, cesnak, soľ a korenie. Krátko pomixujeme, aby nám zostali malé kúsky paradajok. Nakoniec primiešame varechou orechy a dochutíme jablkovým octom alebo soľou. Ak sa vám bude zdať konzistencia riedka, pridajte orechy. Podávame vychladené s celozrnným pečivom alebo nachos.
Za recept ďakujeme pánovi Tomášovi z Gemerského Jablonca.