Šalát z hlávkového kelu
Čo budeme potrebovať?
- ½ menšieho kelu
- 3-4 reďkovky
- 1 šalátová uhorka
- zeleninová paprika (červená, žltá, zelená)
- 1 cibuľa
- 1 PL sezamových semienok
- 1 PL slnečnicových jadierok
Zálievka
- 2 PL oleja
- 2 PL citrónovej šťavy
- soľ
- korenie
Postup
Zeleninu umyjeme pod tečúcou vodou. Kel nakrájame na tenké rezance, alebo natrháme na drobné kúsky, ostatnú zeleninu nakrájame na kolieska alebo na malé kocky. Pridáme nasucho opražené sezamové semienka a slnečnicové jadrá. Osolíme, okoreníme a pridáme zálievku. Všetko dobre premiešame a necháme chvíľu odstáť. Servírujeme samostatne alebo ako prílohu k mäsu.