Cvikla s balkánskym syrom

Všetci vieme, že cvikla je nesmierne zdravou potravinou - chráni nás proti rakovine, podporuje imunitu a regenárciu. Preto by sme ju do svojho jedálnička mali zaraďovať počas celého roka. Varená, pečená či surová? Nechajte sa inšpirovať našim čitateľským receptom.

Čo budeme potrebovať?

2 veľké alebo 4 malé cvikle
1 strúčik cesnaku
4 PL olivového oleja
300 g balkánskeho syra
môžeme pridať: orechy, bylinky - pažítka, žerucha, tymián

Postup:

Cviklu uvaríme vo vode do mäkka a potom olúpeme a nakrájame na plátky. Cesnak roztlačíme v olivovom oleji. Na tanier poukladáme plátky cvikle, na ňu rozdrobíme prstami syr a potrieme cesnakovým olejom. Vrch môžeme posypať orechami a bylinkami. Podávame s pečivom.

Za recept ďakujeme pani Marcele z Dubodielu.