Hliva à la držky
Z hlivy sa dá pripraviť veľa chutných receptov, zvykne sa jej hovoriť aj „lesné mäso“. Obsah bielkoviny je podobný ako u mäsa. Čo tak skúsiť polievku?
Čo budeme potrebovať?
- 250 g hlivy
- 2 väčšie cibule
- 2 PL oleja, prípadne bravčová masť
- 2 PL hladkej múky
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 ČL sladkej mletej papriky
- rasca
- mleté čierne korenie
- majoránka
- soľ
Postup
Hlivu očistíme, umyjeme a nakrájame na tenké pásiky. Medzitým si na oleji alebo na bravčovej masti opražíme cibuľu, pridáme hlivu, ochutíme korením, paprikou, pridáme rascu a krátko podusíme. Zaprášime múkou, podlejeme vodou (1 – 1,5l). Varíme až kým nie je hliva mäkká, podľa chuti osolíme. Nakoniec pridáme prelisovaný cesnak a rozdrvený majorán. Túto polievku ocenia najmä ľudia, ktorý „nemusia“ pravé držky.