Ryba - maďarská pochúťka
Čo budeme potrebovať?
- 4 porcie filé
- 125 g masla
- 1 ČL mletej štipľavej červenej papriky
- 3 väčšie cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 1- 2 čili papričky
- 2 paradajky, prípadne 2 PL kečupu
- 200 ml bieleho vína
- 1 PL citrónovej šťavy
- 250 ml kyslej smotany, prípadne biely jogurt
- soľ podľa chuti
Postup
Filé osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom a necháme asi 15 minút odstáť. Pripravené filé obalíme v múke, do ktorej sme zamiešali štipľavú červenú papriku. Opražíme na masle a preložíme do misy. Cibuľu nakrájame nadrobno a podusíme na masle, pridáme prelisovaný cesnak, čili papričky, paradajky, podlejeme vínom a povaríme. Pred dokončením pridáme smotanu alebo jogurt, necháme krátko prevrieť a rozmixujeme. K hotovej omáčke pridáme filé a necháme ho v nej postáť, aby chytilo dobrú chuť. Podávame s varenými zemiakmi posypané čerstvými bylinkami.