Pikantný tanier
Čo budeme potrebovať?
- 250 g kuracích pŕs (4 menšie porcie)
- 150 g bravčového mäsa zo stehna
- 100 g šampiňónov
- 50 g tvrdého syra
- 2 PL kečupu
- viazanička petržlenovej vňate
- čili papričky
- mleté čierne korenie
- soľ podľa chuti
Postup
Kuracie prsia naklepeme, opečieme z obidvoch strán na oleji a vyberieme do zapekacej misy. Bravčové mäso nakrájame na rezance, pridáme 1 PL sójovej omáčky, 1 PL horčice, 1 PL oleja, soľ, 2 strúčiky prelisovaného cesnaku a ¼ KL čili korenia. Necháme odstáť 2-3 hodiny. Potom mäso opečieme na oleji, pridáme čerstvé, na mesiačiky nakrájané šampiňóny, kečup a podľa chuti môžeme pridať čili papričky. Podlejme vodou, prípadne bielym vínom. Udusenú zmes rozložíme na opečené kuracie prsia, prekryjeme tvrdým syrom a krátko zapečieme, aby sa syr roztopil. Podávame so zeleninou, prípadne s varenými zemiakmi posypanými petržlenovou vňaťou alebo s ryžou.