Falošný zemiakový šalát
Čo budeme potrebovať?
- 1000 g šalátových zemiakov (typ A)
- 3 väčšie cibule
- 4 PL oleja
- 4 PL octu
- 4 PL cukru
- (100 - 200 g slaniny)
- 1 ČL mletého čierneho korenia
- soľ podľa chuti
Postup
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke, vodu nesolíme, ale pridáme 2 ks bobkového listu a 1 ČL octu. Uvarené zemiaky očistíme a necháme vychladnúť. Medzitým si urobíme sladkokyslý nálev – 300 ml vody, 4 PL cukru, 4 PL octu a do vriaceho nálevu zaparíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Zemiaky krájame na kolieska o hrúbke cca 0,5 cm, osolíme okoreníme a zalejeme nálevom. Nakoniec pridáme škvarky zo slaniny a 4 PLK oleja, prípadne použijeme masť zo slaniny. Dobre premiešame a necháme v chlade postáť do druhého dňa. Servírujeme ako prílohu k rybe, prípadne k inému mäsu.