Zemiakovo - jablkový šalát

Receptov na zemiakový šalát je nesmierne veľa. Hoci sú suroviny veľmi podobné, predsa sú iné. Určite to poznáte, každý chutí rozdielne a mamin najlepšie. Ak ho chceme trochu zmeniť, stačí dať viac korenín a ozvláštniť ho môžeme jablkom. Výborná chuť a ide to aj bez majonézy!

Zdroj foto: Shutterstock.com

Čo budeme potrebovať?

  • 1000 g šalátových zemiakov (typ A)
  • 2-3 jablká
  • 2 - 4 vajcia
  • 1 pohár zeleninovej zmesy (mrkva, hrášok)
  • 2 cibule
  • 3 ks čerstvej alebo zaváranej kapie
  • 5 ks kyslých uhoriek
  • 1 dl šťavy z uhoriek
  • 1 PL soli
  • 1 ČL mletého čierneho korenia
  • 2 PL olivového oleja

Postup

Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupke, očistíme a nakrájame. Jablká nastrúhame aj so šupkou. Pridáme zeleninovú zmes, nadrobno nakrájanú cibuľu, kyslé uhorky, kapiu a šťavu z uhoriek. Osolíme, okoreníme a všetko dobre premiešame. Nakoniec môžeme a nemusíme pridať nakrájané uvarené vajíčka. Necháme vychladnúť a servírujeme.