Detvianska vianočná kapustnica
Zdroj foto: Shutterstock.com
Čo budeme potrebovať?
- 1 ks údeného kolena
- 1-1,5 kg bravčového mäsa
- 1 kg kyslej kapusty
- 1 pár údenej klobásy
- 30-40 g sušených húb
- 100 g sušených sliviek
- soľ
- mleté čierne korenie
- červenú mletú papriku
- 5 ks stredne veľkej cibule
- 3 veľké zemiaky
- 1 šľahačkovú smotanu
- 3 strúčiky cesnaku
Postup
Údené mäso dáme do hrnca, zalejeme vriacou vodou a varíme. Keď je údené mäso skoro uvarené, vložíme klobásu a ešte spolu povaríme. Klobásu a mäso vyberieme, do vody dáme variť kyslú kapustu, bobkový list, sušené slivky a huby. V prípade potreby pridáme vodu, tak do 4-5 litrov. Medzitým opražíme cibuľu, prisypeme mletú papriku, korenie a na kocky nakrájané bravčové mäso. Dusíme vo vlastnej šťave. Keď je mäso udusené, pridáme ho do kapusty a ešte krátko povaríme. Zahustíme postrúhaným surovým zemiakom. Nakoniec pridáme na kocky nakrájané údené mäso, klobásu a prelisovaný cesnak. Takto pripravenú kapustnicu môžeme servírovať. Prípadne ešte "doladiť" kapustnicu smotanou.
Vyskúšajte tiež: