Plnená bageta - rýchle občerstvenie
Čo budeme potrebovať?
- 1 slnečnicová bageta
- 200 g masla
- 200 g šunkovej salámy
- 50 g syra na strúhanie
- 1 kapia
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 vajce
- zelená petržlenová vňať
- podľa chuti soľ a mleté čierne korenie
ilustračný obrázok
Postup
Bagetu rozrežeme na polovicu, konce odkrojíme a dlhým nožom z jednej aj z druhej strany a vyberieme vnútrajšok. Maslo vymiešame do peny, pridáme postrúhaný syr, na malé kocky nakrájanú salámu, kapiu, natvrdo uvarené vajce (žĺtok roztrieme a bielok nakrájame nadrobno) a prelisovaný cesnak. Podľa chuti osolíme, okoreníme a všetko spolu dobre vymiešame. Bagetu naplníme plnkou a necháme odležať aspoň hodinu v chlade - čím dlhšie tým lepšie. Potom ju ostrým nožom nakrájame na šikmé pásy a poukladáme na misu. Môžeme ju obložiť zeleninou, napr. zeleninou paprikou, paradajkami či uhorkou.
**TIP do kuchyne:** Ak sme s návštevou naozaj nepočítali, môžeme využiť suroviny "čo dom dal". Určite sa v každej domácnosti základné suroviny nájdu. Ak nemáme bagetu, môžeme plnku natrieť priamo na pečivo. |