Plnená bageta - rýchle občerstvenie

Rýchle občerstvenie nemusí hneď znamenať typický nezdravý fast food. O výbere surovín, teda aj o kvalite pripraveného jedla rozhodujeme sami. Dostali ste neohlásenú návštevu a chcete sa blysnúť? Plnená bageta je ideálna voľba a navyše, rýchle občerstvenie môže byť aj celkom zdravé.

Čo budeme potrebovať?

  • 1 slnečnicová bageta
  • 200 g masla
  • 200 g šunkovej salámy
  • 50 g syra na strúhanie
  • 1 kapia
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 vajce
  • zelená petržlenová vňať
  • podľa chuti soľ a mleté čierne korenie

ilustračný obrázok

Postup

Bagetu rozrežeme na polovicu, konce odkrojíme a dlhým nožom z jednej aj z druhej strany a vyberieme vnútrajšok. Maslo vymiešame do peny, pridáme postrúhaný syr, na malé kocky nakrájanú salámu, kapiu, natvrdo uvarené vajce (žĺtok roztrieme a bielok nakrájame nadrobno) a prelisovaný cesnak. Podľa chuti osolíme, okoreníme a všetko spolu dobre vymiešame. Bagetu naplníme plnkou a necháme odležať aspoň hodinu v chlade - čím dlhšie tým lepšie. Potom ju ostrým nožom nakrájame na šikmé pásy a poukladáme na misu. Môžeme ju obložiť zeleninou, napr. zeleninou paprikou, paradajkami či uhorkou.

**TIP do kuchyne:** Ak sme s návštevou naozaj nepočítali, môžeme využiť suroviny "čo dom dal". Určite sa v každej domácnosti základné suroviny nájdu. Ak nemáme bagetu, môžeme plnku natrieť priamo na pečivo.