Kuracie krídla na víne

Víno biele, červené, pivo svetlé i tmavé – hodí sa nielen k jedlu, ale aj do jedla. Mäso obohatí a dodá mu netradičnú chuť. Alkohol z jedla vyprchá, ale ostane po ňom príjemná aróma a navyše udrží v mäse príjemnú šťavnatosť. Recepty z kuracieho mäsa sú rýchle a zdravé.

Čo budeme potrebovať?

  • 8 ks kuracích krídel
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2-4 strúčiky cesnaku
  • 5 PL olivového oleja
  • za hrsť sušených hrozienok
  • 1 väčší bobkový list
  • PL mletých mandlí
  • 200 ml červeného vína
  • 2 PL kečupu
  • podľa chuti soľ
  • mleté čierne korenie
  • šťava z 1/2 citróna
  • zelená petržlenová vňať

Postup

Krídla umyjeme, osušíme a na oleji opečieme do zlatista. Pridáme cibuľu, hrozienka, bobkový list, cesnak, pomleté mandle a víno. Osolíme, okoreníme a dusíme asi 20-30 minút. Priebežne a podľa potreby podlejeme horúcim vývarom alebo vodou. Servírujeme ochutené citrónovou šťavou, posypané nasekanou petržlenovou vňaťou so zemiakmi a zeleninovým šalátom, prípadne s ryžou.