Kuracie krídla na víne
Čo budeme potrebovať?
- 8 ks kuracích krídel
- 1 väčšia cibuľa
- 2-4 strúčiky cesnaku
- 5 PL olivového oleja
- za hrsť sušených hrozienok
- 1 väčší bobkový list
- PL mletých mandlí
- 200 ml červeného vína
- 2 PL kečupu
- podľa chuti soľ
- mleté čierne korenie
- šťava z 1/2 citróna
- zelená petržlenová vňať
Postup
Krídla umyjeme, osušíme a na oleji opečieme do zlatista. Pridáme cibuľu, hrozienka, bobkový list, cesnak, pomleté mandle a víno. Osolíme, okoreníme a dusíme asi 20-30 minút. Priebežne a podľa potreby podlejeme horúcim vývarom alebo vodou. Servírujeme ochutené citrónovou šťavou, posypané nasekanou petržlenovou vňaťou so zemiakmi a zeleninovým šalátom, prípadne s ryžou.