Špenátové halušky
Špenát má veľký vplyv na naše zdravie. Prospieva srdcu i cievam. Chráni mozog, aby správne fungoval aj vo vyššom veku. Vitamín K dokáže zadržať vápnik v kostiach, ktoré sú potom pevnejšie. Navyše obsahuje málo kalórii, ideálny je pri redukčnej diéte.
Čo budeme potrebovať?
- 250 g mrazeného špenátu
- 100 ml mlieka
- cesnak: 2-4 strúčiky
- 150 g hladkej múky
- 1 vajce
- čierne korenie
- soľ
Postup
Špenát rozmrazíme, pridáme soľ, vajíčko, prelisovaný cesnak. Postupne pridávame múku, až kým nie je cesto dostatočne husté. Do hrnca dáme variť vodu, osolíme a do vriacej vody hádžeme halušky, premiešame a varíme cca 5 minút. Keď halušky vyplávajú na vrch vyberiem ich pomocou sitka, necháme odkvapkať. Servírujeme podľa chuti.
**TIP do kuchyne:** Špenátové halušky si môžeme urobiť napr. s taveným syrom - vložíme ich do nádoby s maslom, pridáme tavený syr, premiešame a servírujeme posypané nastrúhaným tvrdým syrom. Môžeme ich tiež podávať s vajíčkom - s riedkou praženicou alebo s omáčkou - do smotany pridáme syr a na kocky nakrájanú šunku alebo šampiňóny. |
ČÍTAJTE VIAC: