Losos patrí medzi najchutnejšie a najkvalitnejšie rybie mäso. V ponuke je najčastejšie mrazený alebo chladený. Vybrané predajne ponúkajú aj čerstvé ryby, rozhodnutie je na každom z nás. Odborníci na výživu odporúčajú zaradiť rybu do jedálneho lístka až 3x týždenne. Svojim zložením okrem srdcovo cievneho systému podporuje aj funkciu mozgu a napomáha kreatívnemu mysleniu.
Plátky lososa z obidvoch strán posolíme a potrieme citrónovou šťavou. Mäso necháme odležať asi 20 minút. Hladkú múku zmiešame s korením na ryby a plátky obalíme. Na panvici rozpustíme maslo a v rozpálenom prudko opečieme lososa z obidvoch strán. Servírujeme bezprostredne po príprave spolu so zeleninovým šalátom.
**TIP do kuchyne:**
Mäso z lososa je chutné samé o sebe, preto ho koreníme opatrne, aby vynikla jeho prirodzenú chuť.
Absolventka Karlovej univerzity v Prahe. Do povedomia odbornej i pacientskej verejnosti sa dostala ako manažérka v odbore ošetrovateľstvo. Stála pri zrode nového medicínskeho odboru - geriatria. Spoluzakladala jednu z prvých Agentúr domácej ošetrovateľskej starostlivosti na Slovensku. V roku 2013 bola v prestížnej celoslovenskej súťaži Sestra roka ocenená za celoživotné dielo v ošetrovateľstve. V súčasnosti píše pre viaceré internetové portály so zameraním na podporu zdravia – prevenciu. Propaguje zdravý životný štýl, vrátane racionálneho stravovania.