Plnené kuracie krídelká
![](https://img.c.zdravie.sk/i/0/0/library_original/food/kuracie_kridla.jpg 470w, https://img.c.zdravie.sk/i/0/150/library_original/food/kuracie_kridla.jpg 150w, https://img.c.zdravie.sk/i/0/360/library_original/food/kuracie_kridla.jpg 360w)
Potrebujete rýchlu večeru? Potešiť môžu aj kuracie krídelka. Nemajú veľa mäsa, ale po vhodnej úprave získame chutnú a šťavnatú delikatesu.
Čo budeme potrebovať?
- 8 kusov kuracie krídelka
- 3 rožky
- 4 PL mlieka
- 1 vajce
- viazanička čerstvej petržlenovej vňate
- kúsok muškátového orieška
- korenie na grilovanie
- štipka soli
Postup
Kuracie krídelka očistíme, umyjeme a odrežeme tenký koniec. Medzitým si nakrájame rožky, pokropíme mliekom. Necháme chvíľu postáť, aby rožky navrhli. Potom pridáme žĺtok, nasekanú petržlenovú vňať, osolíme, okoreníme muškátovým orieškom (mletým alebo nastrúhaným) a dobre premiešame. Nakoniec pridáme sneh z bielka.
Kožu na krídelkách rozrežeme, uvoľníme od kosti a vytvoríme kapsičku. Naplníme plnkou a dobre zatlačíme. Ak nám z plnky zostaneme môžeme ju upiecť v alobale. Krídelka uložíme do zapekacej misy, posypeme korením na grilovanie. Podlejeme horúcou vodu a pečieme v teplovzdušnej rúre asi 40 minút pri teplote 180°C, priebežne ich podlievame horúcou vodou.
Podávame so zeleninou, prípadne kúskom chleba.
**TIP do kuchyne:** Aby sa vytvoril tuhý sneh, musíme dobre oddeliť žĺtok od bielka. Pridaním štipky soli bude sneh pevnejší a belší. Viac snehu dosiahneme, ak pridáme na jeden bielok 1 PL studenej vody. Sneh plnku nadýcha. |