Šampiňónový puding
Umyjeme, očistíme cca 30-40 dkg zeleniny (môže byť čerstvá kapusta, brokolica, karfiol, cukina podľa sezóny). Pokrájame na rezance posypeme solčankou a v troche vody udusíme do mäkka- scedíme. Pokrájame 2 rohlíky, použijeme vývar zo zeleniny ak je ho málo pridáme mlieko, tak aby boli rožky presiaknuté a vidličkou ich rozpučíme. Na olivovom oleji alebo masle usmažíme 1 cibuľu, 30 dkg pokrájaných šampiónov. K rožkom pridáme zeleninu ktorú nadrobno posekáme alebo zomelieme, cibuľku s hríbami. 5 dkg masla vymiešame so 4 žĺtkami a pridáme do masy, osolíme, okoreníme. Z bielkov ušľaháme sneh a vmiešame ho do masy. Pudingovú formu, keď nemáme tak bábovkovú vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Dáme do toho masu do 3/4 a varíme vo vodnom kúpeli 50-60 min. Uvarený puding vyklopíme a podávame so šampiňónovou omáčkou (bečšamel pokrájame na plátky šampiňóny podusíme, dochutíme a zjemníme bielym jogurtom).