Plnené šampiňónové hlávky
Potrebujeme:
- šampiňóny (väčšie, ak sa dá),
- olivový olej,
- syr (mozzarela, gouda, emental...),
- zelenina (mrkva, kaleráb, hrášok, kukurica),
- šunka (nemusí byť),
- morská soľ,
- vegeta bez glutamanu,
- chilli omáčka,
- cibuľa,
- cesnak.
Postup:
Šampiňóny očistíme, ošúpeme, nožičky nadrobno pokrájame a dáme do misky. Na oleji speníme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme zeleninu, postrúhaný syr, na pásiky pokrájanú šunku, osolíme, okoreníme, pridáme roztlačený cesnak, chilli omáčku a keď je to už mäkké, odstavíme. Zmesou naplníme šampiňóny a vložíme do zapekacej misky potretej olejom. Ak sa zvýši hmota na plnenie, obložíme šampiňóny v miske, posypeme syrom, zakryjeme alobalom a dáme do vyhriatej rúry piecť. Keď sú hríby mäkké, odkryjeme a necháme zapiecť do hneda. Podávame so zemiačikmi uvarenými namäkko.