Kari kura s hruškami
Potrebujeme:
- 1 čerstvé kura,
- kari korenie,
- morská soľ,
- 4 hrušky,
- zemiaky,
- ryža.
Postup:
Kura naporcujeme na štvrťky, zmiešame trocha oleja a kari korenie a poriadne potrieme cely povrch kuraťa a samozrejme osolíme. Podlejeme s cca 2dcl vody, pridame na hrubsie platky pokrajane zemiaky (koľko sa zmestí).
Dáme piecť do rozohriatej rúry na 200stupňov prikryté alobalom alebo druhým pekáčom čí jánskou misou. Po cca 20-25 minut pecenia, pridame na stvrtky nakrajane hrusky rovnomerne rozložené vedľa kuraťa. Prípadne môžeme aj kura otočiť alebo znova pretrieť zmesou oleja a kari korenia.
Ďalej prikryté pečieme 40-45minút. Keď sa bude zdať že je kura hotové odokryjeme ho a necháme niekoľko minút dopiecť do chrumkava Zemiaky aj kura vďaka hruškám získajú jedinečnú jemne nasládlu chuť.
Podávame so zemiakmi a ryžou.
Dobrú chuť.