Kari kura s hruškami

Recept na kari kura s hruškami

Potrebujeme:

  • 1 čerstvé kura,
  • kari korenie,
  • morská soľ,
  • 4 hrušky,
  • zemiaky,
  • ryža.

Postup:

Kura naporcujeme na štvrťky, zmiešame trocha oleja a kari korenie a poriadne potrieme cely povrch kuraťa a samozrejme osolíme. Podlejeme s cca 2dcl vody, pridame na hrubsie platky pokrajane zemiaky (koľko sa zmestí).
Dáme piecť do rozohriatej rúry na 200stupňov prikryté alobalom alebo druhým pekáčom čí jánskou misou. Po cca 20-25 minut pecenia, pridame na stvrtky nakrajane hrusky rovnomerne rozložené vedľa kuraťa. Prípadne môžeme aj kura otočiť alebo znova pretrieť zmesou oleja a kari korenia.
Ďalej prikryté pečieme 40-45minút. Keď sa bude zdať že je kura hotové odokryjeme ho a necháme niekoľko minút dopiecť do chrumkava Zemiaky aj kura vďaka hruškám získajú jedinečnú jemne nasládlu chuť.

Podávame so zemiakmi a ryžou.
Dobrú chuť.