Lahodné syrové hrušky
Potrebujeme:
- 4 zrelé hrušky
- 3 lyžice citrónovej šťavy
- soľ, mleté čierne korenie
- 60 g vlašských orechov
- 150 g natučného tvarohu
- 50 g gorgonzoly
- 50 g zmäknutého masla
- 8 koktailových višní.
Postup:
Hrušky ošúpeme, rozpolíme a zbavíme jaderníkov. Citrónovú šťavu osolímea okoreníme a hrušky zo všetkých strán ponatierame. Orechy najemnonasekáme, zaoblenú stranu hrušiek v nich obalíme. Syr a maslo vidličkouroztlačíme a metličkou vymiešame do krému. Naplníme do zdobiacehovrecúška a nastriekame do vydlabanej častihrušiek. Každú polku ozdobíme višňou.Vhodná príloha:Hrianky s maslom, sladšie biele víno.