Karamelové hrušky
Potrebujeme:
- 200g čokolády na varenie,
- 4ks zrelých hrušiek-väčších,
- 4 porcie zmrzliny-vanilkovej,
- 40g kukuričných vločiek,
- 50g práškového cukru,
- 20g masla,
- 1 citrón,
- 2 PL rumu.
Postup:
Vo vodnom kúpeli rozpustíme 100 g čokolády a vmiešame do nej kukuričné vločky. Dvomi čajovými lyžičkami ukladáme na papier na pečenie 16 malých kôpok a dáme stuhnúť aspoň na 1 hodinu do chladničky. Hrušky olúpeme, prekrojíme, vyberieme jadrovník. Najmäkšiu rozmixujeme, pokvapkáme citrónom. Ďaľších 100 g čokolády rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme rozmixovanú hrušku, premiešame a necháme v teple vo vodnom kúpeli. Ostatné hrušky pokrájame na stredne hrubé plátky a trochu opražíme na rozpustenom masle. Keď začnú tmavnúť, pridáme cukor, mierne ho skaramelizujeme a oflambujeme rumom. Na 4 dezertné tanieriky vložíme porcie zmrzliny, na to teplú čokoládovú polevu, potom flambované hrušky a čokoládové hrudky.