Cícerový šalát
Potrebujeme
- 250g cíceru,
- 1 paradajku,
- 1 zelenú papriku,
- čierne olivy bez kôstky,
- cibuľku,
- 4 strúčiky cesnaku,
- šťavu z 1 citróna,
- olivový olej,
- mätu,
- bobkový list,
- morskú soľ,
- mleté čierne korenie.
Postup:
Vopred namočený cícer dáme spolu s celou cibuľkou a bobkovým listom variť do mäkka. Pred koncom môžme prisoliť. Keď je uvarený, vyberieme cibuľku a cícer scedíme. Kým chladne si na kúsky pokrájame paradajku a papriku, pridáme cícer, najemno nakrájaný cesnak, nasekanú mätu a olivy. Pokvapkáme citrónovou šťavou, olivovým olejom, prisolíme a pokoreníme. Premiešame jemne aby sa cícer nerozpadal.