Zapekané mäso s cícerom
Môžeme použiť cícer z konzervy, alebo si ho vopred po namočení uvaríme do mäkka.
Podľa veľkosti pekáča očistíme cca 600-800 g zemiakov a pokrájame na tenké krúžky,takto pokrájané zemiaky aspoň na 1 hod. namočíme do mlieka,ktoré osolíme a roztlačíme 2-3 strúčiky cesnaku.
Pekáč natrieme rastlinným tukom, husto vyložíme zemiakmi na ktoré poukladáme vopred pomleté na cibuľke červenej paprike opražené a ochutené kuracie alebo chudé brav. mäso (soľ, korenie na mleté mäso, trochu kečupu), zakryjeme plátkami zemiakov a na ne navrstvíme uvarený, resp. z konzervy cícer. Do mlieka ktoré nám zostalo zo zemiakov dáme PL maizeny alebo kukuričného škrobu rozmiešame a nalejeme na zemiaky. Nakoniec posypeme nahrubo postrúhaným syrom a dáme zapiecť.