Cícerová nátierka
Potrebujeme:
- Polovicu balíčka cíceru,
- 2 ks bobkových listov,
- väčšiu cibuľu,
- 3-4 strúčiky cesnaku,
- pol pohára majonézy,
- olivový olej,
- soľ,
- petržlenovú vňať,
- šťavu z jedného citróna,
- 2 PL horčice,
- roztierateľné maslo.
Postup:
Deň dopredu namočte cícer na 12 hodín do slanej vody. Na druhý deň vodu zlejte a uvarte cícer s 2 ks bobkovými listami. Sceďte a nechajte vychladnúť. Všetky vyššie uvedené suroviny zmixujte v mixéri – začnite od tekutých prísad a pridávajte po hrstiach cícer. Trocha cíceru si nechajte aj na ozdobu. V mixéri vymiešajte na hladkú nátierku. Chuťovo by mala byť nátierka kyslá, nebojte sa pridať šťavu z celého citróna, aj dve lyžičky horčice. Natierame na tmavý čerstvý chlieb a so zeleninou.