Cícerové mäsové guľky
Potrebujeme:
- 20 dkg cíceru,
- 50dkg hovädzieho mäsa,
- 2 vajcia,
- 15dkg zemiakov,
- jeden starý rožok,
- cibuľu,
- petržlenovú vňať,
- olej,
- soľ,
- čierne korenie,
- mletú rascu a oregano.
Postup:
Cícer povaríme v neposolenej vode aspoň 2 hodinky. Potom ho zomelieme na mlynčeku na mäso. Následne pridáme vajcia, namočený a vyžmýkaný rožok, vo vode uvarený, ošúpaný a nastrúhaný zemiak, najemno nakrájanú cibuľu, soľ, rascu, oregano, nasekanú petržlenovú vňať a samozrejme mleté mäso. Všetko spracujeme na hustú zmes. Hotovú zmes necháme aspoň hodinku odstáť v chladničke. Vyformujeme jednotlivé karbonátky, ktoré potom smažíme na oleji ako klasické fašírky.