Cícerové mäsové guľky

Recept na cícerové mäsové guľky

Potrebujeme:

  • 20 dkg cíceru,
  • 50dkg hovädzieho mäsa,
  • 2 vajcia,
  • 15dkg zemiakov,
  • jeden starý rožok,
  • cibuľu,
  • petržlenovú vňať,
  • olej,
  • soľ,
  • čierne korenie,
  • mletú rascu a oregano.

Postup:

Cícer povaríme v neposolenej vode aspoň 2 hodinky. Potom ho zomelieme na mlynčeku na mäso. Následne pridáme vajcia, namočený a vyžmýkaný rožok, vo vode uvarený, ošúpaný a nastrúhaný zemiak, najemno nakrájanú cibuľu, soľ, rascu, oregano, nasekanú petržlenovú vňať a samozrejme mleté mäso. Všetko spracujeme na hustú zmes. Hotovú zmes necháme aspoň hodinku odstáť v chladničke. Vyformujeme jednotlivé karbonátky, ktoré potom smažíme na oleji ako klasické fašírky.