Zdravý zapečený baklažán
Potrebujeme:
- Baklažán,
- vajce,
- mozarella,
- 3 paradajky,
- cibuľa,
- olej,
- cesnak (podľa chuti),
- korenie: peper, štipka soli, oregano.
Postup:
Baklažán prekrojíme na dve polovice. Vykrojíme vnútro, aby ostal 1 cm okraj. Dáme do rúry na 5 minút pri 180 stupňoch. Vyberieme a vnútro baklažánu obložíme nakrájaným vajíčkom uvareným natvrdo a pridáme aj nakrájanú mozarellu. Do baklažánu vložíme plnku (viď nižšie) na vrch položíme kúsok paradajky a cibuľky. Zapečieme na 15 minút pri 180 stupňoch.
Plnka:
Na jemno nakrájanú cibuľku osmažíme jemne na oleji, pridáme k nej kúsky vykrojeného baklažánu, cesnak a osmažíme to. Pridáme na kocky nakrájané paradajky, korenie a podusíme 10 minút.