Baklažány dusené v rúre
Potrebujeme:
- 1,5 kg baklažánov,
- 1 dcl oleja,
- 6 paradajok,
- 6 strúčikov cesnaku,
- 1 lyžičku cukru,
- hladkú múku,
- trochu bieleho vína,
- soľ,
- čierne korenie,
- olej na smaženie.
Postup:
Baklažány očistíme, nakrájame na kolieska, poriadne osolíme a necháme asi pol hodiny odležať. Dôkladne ich opláchneme a necháme odkvapkať. Obalíme ich v hladkej múke a osmahneme ich na oleji. V inej panvici rozohrejeme olej, osmahneme na nom cesnak a pridáme víno. Pridáme pomleté paradajky, cukor, soľ, čierne korenie a necháme variť na rozpálenom ohni až omáčka zhustne. Smažené baklažány naukladáme do misky na zapekanie a zalejeme omáčkou. Pečieme v stredne vyhriatej trúbe asi 20 minút až baklažány nasajú omáčku.