Baklažán po bulharsky

Recept na baklažán po bulharsky

Potrebujeme:

  • 3-4 veľké baklažány,
  • soľ,
  • hladká múka,
  • olej na vyprážanie.

omáčka

  • Paradajkový pretlak,
  • olej,
  • hladká múka,
  • korenie čubrica,
  • soľ,
  • cukor.

Postup:

Baklažán ošúpeme, nakrájame na pol až centimetrové kolieska, oslolíme a necháme vypotiť. Následne ich obaľujeme v hladkej múke a vyprážame do ružova. Podávame teplé s paradajkovou omáčkou, v ktorej jednotlivé kolieska namáčame. Urobíme svetlú zápražku, zalejeme vodou v ktorej rozpustíme pretlak, osolíme a pocukríme podľa chuti, zahustíme múkou (v prípade že chceme omáčku jemnú možeme zahustiť smotanou) a bohato nasypeme korenie čubrica. Ihneď podávame.