Baklažán po bulharsky
Potrebujeme:
- 3-4 veľké baklažány,
- soľ,
- hladká múka,
- olej na vyprážanie.
omáčka
- Paradajkový pretlak,
- olej,
- hladká múka,
- korenie čubrica,
- soľ,
- cukor.
Postup:
Baklažán ošúpeme, nakrájame na pol až centimetrové kolieska, oslolíme a necháme vypotiť. Následne ich obaľujeme v hladkej múke a vyprážame do ružova. Podávame teplé s paradajkovou omáčkou, v ktorej jednotlivé kolieska namáčame. Urobíme svetlú zápražku, zalejeme vodou v ktorej rozpustíme pretlak, osolíme a pocukríme podľa chuti, zahustíme múkou (v prípade že chceme omáčku jemnú možeme zahustiť smotanou) a bohato nasypeme korenie čubrica. Ihneď podávame.