Baklažán na grile (4 osoby)
![Grilované baklažány Grilované baklažány](https://img.c.zdravie.sk/i/0/0/2018/06/e965c1ea88c41063ef4bc3d52e37876e.jpg 630w, https://img.c.zdravie.sk/i/0/150/2018/06/e965c1ea88c41063ef4bc3d52e37876e.jpg 150w, https://img.c.zdravie.sk/i/0/360/2018/06/e965c1ea88c41063ef4bc3d52e37876e.jpg 360w, https://img.c.zdravie.sk/i/0/600/2018/06/e965c1ea88c41063ef4bc3d52e37876e.jpg 600w)
Zdroj: Shutterstock.com
Potrebujeme:
- 3 veľké baklažány,
- 3-4 strúčiky cesnaku,
- soľ,
- olivový olej.
Postup:
Baklažány umyjeme, nešúpeme. Pokrájame na pol centimetrové kolieska alebo plátky. Osolíme a necháme vypotiť. Potom ich ponoríme do pripravenej marinády z prelisovaného cesnaku a olivového oleja. Snažíme sa aby bol každý baklažán omastený, necháme stáť aspoň hodinu. Potom jednotlivé plátky grilujeme z obidvoch strán, pričom ich potierame olivovým olejom, hotové sú keď dužina zmení farbu. Podávame ako prílohu alebo ako samostatné jedlo s paradajkovým dipom, alebo tzatziky dipom.