Baklažán Imam baildi
Potrebujeme:
- 1,5 kg svetlých podlhovastých baklažánov,
- olej na smaženie,
- 6 zrelých paradajok,
- pol šálky olivového oleja,
- 6 strúčikov nadrobno nakrájaného cesnaku,
- 500g cibule krájanej na plátky,
- soľ,
- čierne korenie,
- nadrobno nakrájaná petržlenová vňať,
- trochu cukru.
Postup:
Baklažány očistite, umyte a narežte do kríža. Na rozpálenom oleji cele baklažány zľahka osmažte po oboch stranách. V inom hrnci na rozpálenom oleji orestujte cibuľky, pridajte pomleté paradajky, cesnak, vňať, cukor, soľ a korenie a nechajte variť 10 minút. Baklažány naplnte cibuľkovou zmesou. Naplnené baklažány uložte do misky na zapekanie, zalejte zvyšnou zmesou a pridajte trochu vody. Pečte v stredne vyhriatej rúre približne hodinu.
Jedlo podávajte vychladnuté.