Baklažánový šalát s cestovinou

Recept na baklažánový šalát s cestovinou

Potrebujeme:

  • 120 g celozrnných cestovín,
  • soľ,
  • 1 pór,
  • 1 lyžica olivového oleja,
  • 1 menší baklažán,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • vegeta light,
  • 2 lyžice citrónovej stavy,
  • sušená bazalka.

Postup:

Cestoviny uvaríme v mierne osolenej vode a scedíme, pokvapkáme olivovým olejom. Baklažán umyjeme, vidličkou popicháme a dáme piecť na 15–20 minút do rozohriatej rúry. Necháme vychladnúť, odstránime šupu a dužinu pokrájame na kocky. Baklažán zmiešame s cestovinou a pridáme očistený, na kolieska pokrájaný pór. Dôkladne premiešame. Paradajkový pretlak (bez cukru) necháme prejsť varom, pridáme na plátky pokrájaný očistený cesnak, sušenú bazalku a ochutíme vegetou. Krátko povaríme, necháme mierne vychladnúť a pridáme citrónovú štavu. Paradajkovou omáčkou polejeme cestoviny.