Baklažánový šalát s cestovinou
Potrebujeme:
- 120 g celozrnných cestovín,
- soľ,
- 1 pór,
- 1 lyžica olivového oleja,
- 1 menší baklažán,
- 2 strúčiky cesnaku,
- vegeta light,
- 2 lyžice citrónovej stavy,
- sušená bazalka.
Postup:
Cestoviny uvaríme v mierne osolenej vode a scedíme, pokvapkáme olivovým olejom. Baklažán umyjeme, vidličkou popicháme a dáme piecť na 15–20 minút do rozohriatej rúry. Necháme vychladnúť, odstránime šupu a dužinu pokrájame na kocky. Baklažán zmiešame s cestovinou a pridáme očistený, na kolieska pokrájaný pór. Dôkladne premiešame. Paradajkový pretlak (bez cukru) necháme prejsť varom, pridáme na plátky pokrájaný očistený cesnak, sušenú bazalku a ochutíme vegetou. Krátko povaríme, necháme mierne vychladnúť a pridáme citrónovú štavu. Paradajkovou omáčkou polejeme cestoviny.