Prekladané baklažány
Potrebujeme:
- 2 baklažány,
- 350g paradajok,
- 250g bravčového mäsa,
- soľ,
- mleté čierne korenie,
- 40g oleja,
- 50g cibule,
- 1 vajce,
- 1dcl mlieka.
Postup:
Očistené baklažány olúpeme, pokrájame na kolieska hrubé cca 0,5 cm, osolíme, prikryjeme, necháme chvíľu stáť a potom ich čistou servítkou vysušíme. Paradajky pokrájame na kolieska. Bravčové mäso zomelieme, dáme na olej so spenenou pokrájanou cibuľou, osolíme, okoreníme a udusíme do mäkka. Ohňovzdornú misu vymastíme a vrstvovite ukladáme baklažány, paradajky a mäso. Všetky vrstvy ešte raz zopakujeme. Navrch dáme baklažány, všetko zalejeme posoleným mliekom rozmiešaným s vajcom a v rúre pečieme asi 30-45 min. Namiesto mlieka môžeme použiť smotanu.