Vysmážaný baklažán so syrom
Potrebujeme:
- 2 stredne veľké baklažány,
- 100g postrúhanej mozzarelly,
- soľ,
- ml.čierne korenie,
- 2 vajcia,
- petr.vňať,
- strúhanku,
- olej.
Postup:
Baklažán pokrájame na tenké plátky, vložíme do sitka a necháme odstáť hodinu. Prepláchneme a poriadne osušíme aby sme z nich vysali čo najviac tekutiny. Posypeme korením. Zmiešame si ostrúhaný syr, 1 vajce a petržlenovú vňať. Touto zmesou ponatierame polovicu baklažánových plátkov a zvyšnou polovicou ich prikryjeme, pritláčame aby sa dobre spojili. V druhom rozšlahanom vajci a v strúhanke obalíme a vysmážame, častejšie obraciame aby sa neprilepili.
Príloha napr. ľadový šalát s jogurtovou zálievkou alebo zemiaky v akejkoľvek forme.