Vysmážaný baklažán so syrom

Recept na vysmážaný baklažán so syrom

Potrebujeme:

  • 2 stredne veľké baklažány,
  • 100g postrúhanej mozzarelly,
  • soľ,
  • ml.čierne korenie,
  • 2 vajcia,
  • petr.vňať,
  • strúhanku,
  • olej.

Postup:

Baklažán pokrájame na tenké plátky, vložíme do sitka a necháme odstáť hodinu. Prepláchneme a poriadne osušíme aby sme z nich vysali čo najviac tekutiny. Posypeme korením. Zmiešame si ostrúhaný syr, 1 vajce a petržlenovú vňať. Touto zmesou ponatierame polovicu baklažánových plátkov a zvyšnou polovicou ich prikryjeme, pritláčame aby sa dobre spojili. V druhom rozšlahanom vajci a v strúhanke obalíme a vysmážame, častejšie obraciame aby sa neprilepili.

Príloha napr. ľadový šalát s jogurtovou zálievkou alebo zemiaky v akejkoľvek forme.