Rizoto s kuracinou a orechmi
Potrebujeme:
- 500 g kuracích pŕs,
- 1 cibuľa,
- 100 g kuracích pečienok,
- 250 g ryže naturál,
- pol litra kuracieho vývaru,
- šafran,
- 150 g vlašských orechov,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 1 smotanový biely jogurt,
- 2 lyžice oleja,
- soľ.
Postup:
Na oleji prudko opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu a na rezance nakrájané kuracie prsia. Pridáme nakrájané kuracie pečienky a krátko osmažíme. Na panvici s trochou oleja osmažíme ryžu natural, pridáme vývar zmiešaný so šafranom, polovičku mletých orechov a spolu dusíme za občasného miešania 15 minút. Druhú polovicu orechov zmiešame s pretlačeným cesnakom a jogurtom. Mäso premiešame s ryžou a podávame s orechovo-jogurtovým krémom.