Rizoto s kuracinou a orechmi

Recept na rizoto s kuracinou a orechmi

Potrebujeme:

  • 500 g kuracích pŕs,
  • 1 cibuľa,
  • 100 g kuracích pečienok,
  • 250 g ryže naturál,
  • pol litra kuracieho vývaru,
  • šafran,
  • 150 g vlašských orechov,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • 1 smotanový biely jogurt,
  • 2 lyžice oleja,
  • soľ.

Postup:

Na oleji prudko opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu a na rezance nakrájané kuracie prsia. Pridáme nakrájané kuracie pečienky a krátko osmažíme. Na panvici s trochou oleja osmažíme ryžu natural, pridáme vývar zmiešaný so šafranom, polovičku mletých orechov a spolu dusíme za občasného miešania 15 minút. Druhú polovicu orechov zmiešame s pretlačeným cesnakom a jogurtom. Mäso premiešame s ryžou a podávame s orechovo-jogurtovým krémom.