Ryžová kaša na spôsob sladkého nákypu
Postup:
Ryžu natural jednoducho uvaríme domäkka v trojnásobnom množstve vody so štipkou soli. Môžme vypnúť spotrebič vo chvíli, keď je na povrchu ryže asi 2-3 mm vody, prikryjeme utierkou a necháme 15 min. stáť, kým sa voda nevstrebe. Kompótované ovocie, ako sú jablká, hrušky, dule, čerešne, broskyne a ostatné podľa chuti, primiešame do uvarenej ryže, ak je kaša suchá, pridáme šťavu z kompótu.
Môžme pridať za hrsť hrozienok, vanilkový cukor, orechy alebo kakao...
Prispôsobte si chute, aby ste si vytvorili vlastné jedinečné potešenie z jedla. Dôležité je, aby zmes odstála aspoň 30 min, aby sa chute spojili. Je výborná teplá, aj studená, keď ju naložíte do misiek a stuhne, dá sa vyklopiť a ozdobiť.
Tip: s jablkovým pyré vhodné sýte raňajky.