Ryžo-krúpy so zeleninou
Potrebujeme:
- ½ šálky ryže natural,
- ½ šálky jačmenných krúpov BIO veľkosť č.10,
- 1-2 mrkvy,
- kúsok brokolice,
- kúsok karfiolu,
- kúsok tekvice,
- na jemno nakrájaný tofu syr,
- morská soľ,
- kurkuma,
- cesnak.
Postup:
Premytú ryžu spolu s krúpami zalejeme 2-mi šálkami vody a necháme chvíľu močiť. Varíme osolené s trochou kurkumy do vyparenia vody, resp. do zmäknutia ryžo-krúpov.
Zeleninu nakrájame, osolíme a 20 minút varíme v parnom hrnci (alebo v klas. hrnci nad parou). Tesne pred dovarením zeleninu posypeme tofu syrom. Po dovarení ryžo-krúpy zmiešame so zeleninou a podávame so šalátom. My k tomu zajedáme strúčiky cesnaku. Zeleninu môžeme rôzne obmieňať, takže vzniknú rôzne variácie. Kto nemá rád tofu, môže použiť iný syr, napr. eidam.