Ryžový puding s mäsom
Potrebujeme:
- Olej,
- cibula,
- 150g ryže natural,
- 20g masla,
- 20g hrubej múky,
- 2 dcl mlieka,
- soľ,
- 2 vajcia,
- 120g miešanej zeleniny,
- 150g bravčového mäska,
- 100g šunky,
- strúhanka.
Postup:
Na oleji a cibuli udusíme do mäkka ryžu. Z masla, múky a mlieka urobíme besamelovú omáčku, do vychladnutej zamiešame žĺtky, ryžu natural, udusené a na kocky pokrájané mäsko, šunku, uvarenú a na malé kocky pokrajanú zeleninu, sol. Z bielkov si vyšľaháme sneh, ktorý spolu so soľou a strúhankou pridáme do masy. Cesto dáme do vymastenej a vysypanej formy a dáme do trúby cca na 1 hodinu. Uvarený puding vyklopíme a podávame s hlávkovým, uhorkovým alebo rajčinovým šalátom.