Plnené ryžové karbonátky
Potrebujeme:
- 200g ryže natural,
- olej,
- 30g cibule,
- 1 vajce,
- soľ,
- mleté čierne korenie,
- majorán,
- petržlenová vňať,
- hladká múka,
- 1 vajce,
- strúhanka na obalenie.
Plnka:
- 100g údeného mäsa,
- trochu sladkej smotany alebo mlieka.
Postup:
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme premytú ryžu natural, opražíme, zalejeme horúcou vodou, osolíme, okoreníme a udusíme do mäkka. Udusenú ryžu trochu ochladíme, pridáme vajce, majoran, posekanú petržlenovú vňať a dobre premiešame. Polovicu masy dáme na lopár, nožom roztlačíme, natrieme nadrobno posekaným mäskom zmiešaným so smotanou alebo mliekom, na to dáme druhú polku ryže, nožom zarovnáme a pokrájame na štvorce, ktoré obalíme v múke, vajci a strúhanke. V horúcom oleji pečieme do zlatoružova. Na plnenie môžme namiesto mäska použiť napr. huby. Podávame s dusenou zeleninou.