Ryžové placky s bylinkami
Potrebujeme:
- 250 g ryža natural,
- 1 ks cibule,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 1 lyžice masla,
- 500 ml Zeleninový bujón,
- 1 vajce,
- 4 lyžice strúhaného syra,
- 1 lyžica hladkej múky,
- 2 lyžice nakrájanej žeruchy,
- štipku mletého korenia,
- štipku soli,
- na opečenie olej,
- na ozdobenie paradajky,
- petržlen a plátky cibule.
Postup:
Ryžu niekoľkokrát prepláchneme pod horúcou vodou, zalejeme vývarom z Zeleninového bujónu, uvaríme do mäkka a necháme vychladnúť. Ošúpanú cibuľu a cesnak jemne nasekáme, osmahneme na rozpustenom masle a vmiešame k pripravenej vychladnutej ryži. Pridáme vajcia, štyri lyžice jemne strúhaného parmezánu, hladkú múku, nakrájanú žeruchu alebo pažítku, ochutíme mletým korením, osolíme a všetko dôkladne premiešame. Z ryže tvarujeme mokrými rukami menšie tenké placky a pečieme po oboch stranách do zlatista.