Ryžový nákyp s banánmi
Potrebujeme:
- 250g ryže natural,
- 1 l mlieka,
- 50g margarínu alebo masla,
- 60g práškového cukru,
- 4 banány,
- vanilkový cukor,
- soľ,
- tuk na vymastenie nákypovej formy,
- čokoládová poleva.
Postup:
Ryžu uvaríme v mlieku do mäkka. Uvarenú preložíme do misy. Pridáme margarín, ktorý sme vymiešali s práškovým a vanilkovým cukrom, žĺtkami a štipkou soli. Nakoniec vymiešame tvrdý sneh z bielkov. Do vymastenej nákypovej formy z ohňovzdorného materiálu uložíme vrstvu ryžovej hmoty. Na ňu poukladáme olúpané, po dĺžke prerezané banány. Vrstvu opakujeme ešte raz. Pečieme vo vyhriatej rúre. Podávame s čokoládovou polevou.