Mexický ryžový šalát s tofu
Rozpis na 4 porcie
- 1 viazanička mladej cibuľky pokrájaná na malé kolieska
- 4 polievkové lyžice oleja
- 3 šálky uvarenej ryže natural
- 1 - 2 chilli papričky pokrájané na kolieska
- 1 konzerva prepláchnutej červenej fazule
- 1 balenie lahôdkového tofu pokrájané na hrubšie rezance
Postup
Vo veľkej mise zmiešame spolu cibuľku, ryžu, chilli papričky, tofu a fazuľu. Rozdelíme do misiek a ozdobíme veľkým kopčekom avokádového krému – guacamole. (Recept na túto mexickú delikatesu nájdete v kapitole Nátierky, dipy, dressingy, omáčky.)
Potrebné nástroje/náradie
- misa na šalát
- mixér
- nôž a doska na krájanie
Čas prípravy: 20 minút
Poznámka kuchára
Namiesto guacamole môžete použiť aj hotovú syrovú salsu, ktorú nájdete vo svojom supermarkete v oddelení zahraničnej alebo exotickej kuchyne.
Poznámka lekára
Výborné jedlo na sobotný obed. Urobte ho veľkú misu, bude sa za ním prášiť. Ak si dáte záležať na guacamole, tak určite. S tou syrovou salsou opatrne, obsahuje oveľa viac kalórií ako avokádo.
Pre portál zdravie.sk vypracoval a poskytol MUDr. Igor Bukovský, PhD.
Ambulancia klinickej výživy, august 2009