Grilované pstruhy s bylinkami
Potrebujeme:
- 4 pstruhy (po 400g),
- soľ,
- 1 citrón,
- 4 stonky estragónu,
- 4 stonky petržlenovej vňate,
- mleté čierne korenie,
- 6 bobkových listov,
- 6 PL oleja,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 1 KL provensálskych byliniek
Postup:
Ryby opláchneme pod studenou vodou, osušíme, osolíme zvonku i zvnútra, okoreníme. Citrón umyjeme horúcou vodou, osušíme a pokrájame na kolieska. Petržlenovú vňať a estragón umyjeme a osušíme. Každú rybu naplníme stonkou estragónu a petržlenovej vňate, bobkovým listom a plátkami citróna. Zvyšné bobkové listy na jemno pomrvíme a zmiešame s olejom. Pridáme prelisovaný cesnak a vmiešame provensálske bylinky. Ryby potrieme olejovou marinádou, dáme do grilovacieho košíka alebo položíme priamo na rošt a na každej strane grilujeme 5 až 8 minút.