Domáci hamburger
Potrebujeme:
- 400 g mletého bravčového mäsa,
- 100 g mletého hovädzieho mäsa,
- 2strúčiky cesnaku,
- soľ,
- mleté čierne korenie,
- majorán,
- sójovú omáčku,
- mletú rascu,
- mletú sladkú papriku,
- olej
Postup:
V miske zmiešame bravčové a hovädzie mleté mäso. Pridáme soľ, prelisovaný cesnak, mleté čierne korenie, majorán, mletú sladkú červenúpapriku, mletú rascu, dochutíme sójovou omáčkou a dobre premiešame. Zmes necháme asi hodinu odstáť na chladnom mieste.
Mokrými rukami formujeme guľaté hamburgery. Na jednej strane ich potrieme olejom a položíme na rošt. Grilujeme asi 8 minút, potom obrátime a grilujeme ďalších 8–10 minút z druhej strany.